You are currently viewing Sådan sætter du grænser for dit barn 

Sådan sætter du grænser for dit barn 

Som forælder er det dit ansvar at skabe struktur og vejledning for dit barn. En måde at gøre dette på er ved at sætte grænser. Ved at sætte klare grænser kan du hjælpe dit barn med at forstå, hvad der forventes af det, og du kan hjælpe det med at føle sig tryg ved at vide, at det er sikkert. Desuden kan grænser være med til at forhindre, at der opstår problematisk adfærd. Hvis man fra en tidlig alder, lærer barnet at man ikke må slå eller bide, så er det også mere sandsynligt, at barnet ikke vil se vold som en løsning, senere i livet, både som teenager og som voksen. Desuden giver grænser børn en følelse af uafhængighed og giver dem mulighed for at udforske deres egne evner og interesser inden for et sikkert og kontrolleret miljø.  

At sætte grænser er at vise kærlighed 

Det at sætte grænser for dit barn eller dine børn, viser dem at du holder af dem og ønsker, at de vokser op og bliver lykkelige og sunde voksne, ligesom at det også viser at du passer på dem og vil beskytte dem. Det er ikke altid barnet kan se det, slet ikke når de er små, men der vil komme en dag, når de er blevet ældre, hvor de vil være taknemmelig for de grænser du satte for dem i deres tidlige barndom og i deres ungdom.  

Det er vigtigt at starte fra starten 

Hvis man vil være succesfuld i sin opdragelse og med effekten af de grænser man sætter, så er det vigtigt at man starte lige så snart barnet begynder at kunne kravle. Her menes der selvfølgelig ikke, at man skal starte med at straffe og skælde ud, men om at man begynder at lære barnet hvad det må og ikke må. Eksempelvis ved at fortælle barnet, at du godt kan forstå at ovnen er spændende, man at det er forbudt at røre ved den. 

Uddan dig selv ved at læse artikler 

En måde du kan finde mere viden om emnet, om børn og det at være forældre, er ved at finde hjemmeside som for eksempel https://boernogbaby.dk/ hvor man kan læse om mange forskellige emner, der alle er relateret til børn- og forældre. Her kan man finde inspiration, lære nye ting og på den måde udvikle sig som forældre. Det er både en investering i din viden, men samtidig også en investering i barnets fremtid.