You are currently viewing Sådan får du et sundere parforhold – 6 gode råd

Sådan får du et sundere parforhold – 6 gode råd

De fleste par vil naturligvis gerne have et sundt parforhold. Et sundt parforhold kræver dog, at begge parter arbejder på det og vil det. Særligt hvis i er en familie med børn, er det ekstremt vigtigt, at jeres forhold er godt. Selvom i ikke viser det direkte foran børnene, så kan de godt mærke, at tingene ikke er som de skal være. Det kan i værste tilfælde påvirke dem negativt. Et sundt parforhold er dermed ikke kun sundt for dig og din partner, men også for jeres børn.

Du får her 6 gode råd til hvordan du og din partner kan få et sundere parforhold.

Tilgiv hinanden

I et langt forhold, vil det ikke kunne undgås, at i begge kommer til at gøre nogle ting, som går den anden på. Det kan være alt fra at glemme jeres bryllupsdag, til at komme med en provokerende bemærkning. Når dette sker, så overvej dog, om det er noget der er værd at bære nag over. Er det det, så få snakket tingene igennem, og løs problemet bedst muligt, uden at komme op og skændtes. Er det ikke værd at bære nag over, så tilgiv. Alle begår fejl en gang i mellem, og det går begge veje. Med tilgivelse kan i lægge de små ubetydelige ting bag jer, og dermed få et sundere parforhold.

Sæt pris på hinanden

Det er vigtigt at sætte pris på hinanden. Selv de ting, som kan gå hen og blive dagligdagsting, er vigtige at sætte pris på. Det kan være din mand altid laver morgenkaffe til dig, eller kysser dig på kinden, hver dag inden du tager på arbejde. Disse små ting kan hurtigt gå hen og blive almindelige for dig, men ikke desto mindre, er det vigtigt at sætte pris på dem. Og det går naturligvis begge veje. Hvis du laver mad til din mand hver aften, eller redder sengen når i står op hver morgen, er det ligeledes ting han bør sætte pris på, og værdsætte dig for.

Prioriter kvalitetstid sammen

En dagligdag kan hurtigt gå hen og tage alt ens tid. Der skal arbejdes, hentes børn og laves mad. Der er meget lidt tid til kvalitetstid sammen. Ikke desto mindre, er det enormt vigtigt, at i får prioriteret dette. Det behøver ikke være en hel dag, det kan sagtens være et par timer om ugen, hvor i aftaler at tage på en date, gå en tur, eller på anden måde få taget jer tid til at fokusere på hinanden. Kvalitetstid sammen er vigtigt, og det gælder uanset hvor lang tid man har været i et parforhold sammen. At tage på ferie 1-2 gange om året er ikke nok. Det er noget i bliver nød til at dyrke jævnligt, hvis i ønsker et sundere parforhold.

Har i problemer med få kvalitetstid sammen, så overvej parterapi. Parterapi behøver ikke være så dramatisk som mange gør det. Det kan sagtens være små ting i arbejder på her, f.eks. netop hvordan man får den bedste kvalitetstid sammen. Hvis et par sessioner med parterapi kan give jer bedre kvalitetstid sammen resten af livet, så er det da bestemt det værd.

Bær over med hinanden

Syntes du nogle gange, at din partner bliver lidt for hurtigt irriteret på dig? Eller er du en gang i mellem lige hurtig nok, til at nævne noget, din partner har gjort galt? Begge ting er noget som de fleste der er i et langvarigt forhold oplever i ny og næ. Kan du nikke genkendende til det, og ønsker du et sundere parforhold, så arbejd på at være bedre til at bære over med hinanden. Disse småting er sjældent værd at bruge energi på.

Godt med fysisk kontakt

Fysisk kontakt er essentielt for ethvert sundt parforhold. Fysisk kontakt dækker over mange ting – ikke kun sex. Hold hinanden i hænderne når i går på gaden, lig i hinandens arme når i ser film om aftenen, og kys hinanden godnat. Fysisk kontakt skaber nærvær, og det er vigtigt hvis i ønsker er sundt parforhold.

Hvis du mener i har mistet noget af den fysiske kontakt i jeres forhold, så tag initiativet, og begynd at styrke det. Kram din partner mere, giv flere kys og evt. tilbyd en massage om aftenen. Gør du det, vil du opleve, at din partner automatisk også vil begynde at tage initiativ til mere fysisk kontakt. Det vil styrke jeres fysiske kontakt generelt, og dermed også give jer et sundere forhold.

Dyrk jeres fælles interesser sammen

Har i nogle fælles interesser? Hvad end det er en god serie i kan lide at se, at lave mad, eller en sport, så dyrk den interesse sammen. At have fælles interesser er ikke strengt nødvendigt for et sundt forhold, men det kan mange gange styrke det. Det vil samtidig give jer noget at snakke om – et emne til at spare med hinanden. Måske kan i endda hjælpe hinanden med at blive klogere på hvad det nu end måtte være.